Ikkunat

Laaksosen tuotteet valmistetaan mittatilaustyönä antamien mittojen, mittauspalvelumme tai piirustuksien mukaisesti tehtaan vakioprofiileilla uudis- ja korjausrakentamisen tarpeet huomioiden.

Tilaajana vaikutat ikkunoiden mitoitukseen, ulkomuotoon, väreihin, lasien vaihtoehtoihin, tuuletusikkunoiden ja tai tuuletusluukkujen sijoitukseen, välikarmien paikkoihin, koristeristikointiin ja muihin varusteisiin. Asennus onnistuu kaikkina vuodenaikoina.

Tuuletusikkunat ja tuuletusluukut

Voit sijoittaa tuuletusikkunat haluamallesi kohdalle ikkunan julkisivussa. Tuuletusosan suositeltava maksimileveys on 6 m tai kapeampi (min. 2,5 m). Tuuletusluukuissa suositeltava leveys on 3 m.

Tuuletusikkunat on varustettu välisulkimilla, joilla saadaan ikkunan molemmat puitteet avautumaan yhtä aikaa. Sulkimissa on lapsirajoittimet, jotta ikkuna ei avautuisi liian paljon (max. 100 mm). Tuuletusikkuna voidaan varustaa hyttyspuitteella. Tuuletusluukuissa on aina vakiona hyttysverkko valitsemasi metalli- tai puusäleikön yhteydessä.

Lisävarustus

  • Raitisilmaventtiilit - Sinä voit määrittää mihin ikkunaan haluat venttiilin.
  • Ristikot - Sinä määräät tahdotko ikkunoihin kiinteät jakopuitteet vaiko irtoristikot ja ristikoiden määrän.
  • Hyttyspuitteet - Sinä määräät ne ikkunat mihin tahdot hyttyspuitteet.
  • Sälekaihtimet - Sinä määräät ne ikkunat mihin tahdot kaihtimet.

Ikkunatyöt

Ikkunatyypit

MSE, MSK, MS, MSU, MEK, TL, MSEA, MEK-ALU

Karmisyvyydet

131 mm, 145 mm, 156 mm, 175 mm tai tilauksesi mukaisesti

MSEA-ikkunoiden vakiokarmisyvyydet ovat 131 mm ja 175 mm

Puumateriaali

Karmi on liimattu 2- tai 3- kappaleesta riippuen karmisyvyydestä.
Karmit ja puitteet ovat pohjoisen tiheäsyistä mäntyä.

Heloitus

Ikkunoissa on uppoasennuksella ikkunalukot ja tappisaranat M8/O12/ L=35 sekä tuuletusikkunoissa pitkäsalvat ja välisulkimet, tuuletusluukuissa pitkäsalvat ja metallisäleikkö tai puusäleikkö hyttysverkolla varustettuna. Pintahelat toimitetaan toivomusten mukaisesti, yleensä valkeisiin tuotteisiin laitamme valkeat pintahelat.

Pintakäsittely

Ikkunat suojakäsitellään tai maalataan tai lakataan toivomustesi mukaisesti tehtaan käyttämillä pintakäsittelyaineilla. Saat ikkunat myös 2- värimaalattuna.
SK = Suojakäsitelty,
KK = Kuultokäsitelty väriin,
MA / VA = Maalattu valkoiseksi
MA = Maalattu haluttuun väriin,
LA = Lakattu

Tiivistys

MSE-ikkuna: 2- tiivistettä sisäpuitteen osalla ja tilauksesta asennamme myös ulkopuitteen osalle yhden tiivisteen.
MSK-ikkuna: 3-tiivistettä sisä- ja välipuitteen osalla ja tilauksesta asennamme myös ulkopuitteen osalle yhden tiivisteen.
MS-ikkuna: 1- tiiviste sisäpuitteessa ja tilauksesta asennamme myös ulkopuitteen osalle yhden tiivisteen.
MSEA-ikkuna: Puu-alumiini-ikkunassa on kolme tiivistettä.

Lasitus

Ikkunat lasitetaan toivomusten mukaisesti siten, että MSE-ikkunan sisäpuitteessa on kaksinkertainen eristyslasi (2K 3-12) ja ulkopuitteessa 3 mm tasolasi. Lasipaksuutta muutetaan ikkunan ulkomitan kasvaessa RT:n mukaisesti.